Bitki wolowe dla karmiacej

Lub że żyć nieco lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie mocny i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być właściwie roztłuczony - na tyle, by mięso stało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, i również nie tak dużo, by kotlet nie był za wysoki, inaczej straci na soczystości. Jeszcze w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w odpowiedniej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do ciała, by osiągnęło odpowiednią grubość i formę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, jakim będziemy mogli samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Ale przy większej dawek kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy wykorzystujemy do nich ciało coś niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w urzędach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością rodzi się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można już opaść z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w znacznej dawce, lub z prostego mięsa, oszczędźmy sobie energii i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo prosta w obsłudze - wystarczy dać do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby wszystkie nasze steki były podzielone równomiernie, łatwo i chętnie, wtedy nie posiada lepszego rozwiązania, kiedy właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest obecne taki wysoki koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w zachowaniu w czystości, a nie przesadnie kosztownym, kiedy potrafiło się zdawać.