Drukarka fiskalna emar

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami ten produkt jest dla Ciebie. Od 2015 roku wszystka kobieta robiąca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma cel rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wysokości swoich obrotów.

W pracy w domach gastronomicznych możemy spotkać dwa pewne typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, jaką należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, ponieważ nie posiada ona nawet własnej klawiatury. To inne rozwiązanie wykorzystywane jest w szybkich restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zazwyczaj nie są programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna mieć mało charakterystycznych cech, odróżniających ją z zwykłej kasy fiskalnej i pomagających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona wytrzymałość na zalanie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i czytelną obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla mężczyzny który z niecierpliwością czeka przy stole na własne rozliczenie. Dodatkowym argumentem istnieje szansę zapisu elektronicznej kopii paragonu, pozwalająca na zapisywanie wydruków np. na karcie pamięci, co pomaga ich noszenie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna wynosić odpowiednie wymiary, idące na jej bliskie branie na ladzie czy przy stołach oraz przenoszenie po całym lokalu, a dodatkowo świeży i dostępny design. Oprogramowanie gastronomiczne pozwoli na głębokie monitorowanie sprzedaży oraz szczegółowe rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej znaczy dla wielu rozpoczynających działalność drink z bogatszych nakładów, więc warto dodać, że przy spełnieniu kilku warunków można zorganizować na ten kierunek ulgę, sięgającą nawet 90% ceny kasy. Warto te dobrze wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, aby posiadać nadzieja jej sprawdzenia oraz przeszkolenia pracowników z podstaw jej użytkowania i zgody z projektami do obsługi punktów restauracyjnych.