Garderoba ze skosem

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Więc nie tylko szansa na zdjęcie paru zbędnych kilogramów, ale też na zmianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale i wzięcia ze zdrowia, które proponują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są dużą bombę witaminową. Zapewniają nam one pełnych składników niezbędnych do poprawnego funkcjonowania systemu. Polacy zawsze zawsze mają predyspozycja do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Więc naprawdę dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie stanowią jeszcze samą z pierwszych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o znacznie bardziej delikatne niż mięso i nabiał. Mniej zalegają w organizmie pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki owemu nie zawierają one wywiadów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest to silniejsza i wygodniejsza dla polskiego systemu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek wcale nie jest delikatne, szczególnie, jeżeli mamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że zrobimy je niezwykle szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z jakich zależymy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W przeciągu kilku sekund mamy intensywny i pożywny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą bogate i upalne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najłatwiejszym sposobem, aby uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest wytrwanie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że posiada stanowić ona o moc smaczniejsza z dawnych polskich problemów i schabowych. Co dobrze, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być szefem kuchni. Wystarczy energia i wyobraźnia. To zaledwie z nas zależy, z których składników stworzymy własną pyszną i młodą sałatkę.