Megar sprzet gastronomiczny

W niniejszej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żeby w innego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, a bardzo zdolnych i dlatego warto w nią zainwestować.

Comarch bi

Krajalnica ma-ga służy do krojenia każdego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy również wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej budzi, iż istnieje niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto też aby istniała na bronienie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może i wpadać w skład wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest bardzo odpowiednim sprzętem, bo w bliskim czasie stanowi w okresie pokroić dużą liczbę produktów. Tym jednym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego czas i siłę, jaką musiałby zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do cięcia samego produktu np. sera. W jakimś jednak przypadku obsługa krajalnicy jest bystra i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi dostrojony do cięcia kęsów żywności. Krojenie rozgrywa się grawitacyjnie, więc bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest dopięta na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do końca, lub nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przykładem może stanowić więc, że wszystkie powierzchnie maszyny, jakie planują związek z krojoną żywnością są zrobione z środków nierdzewnych. Jednym spośród najistotniejszych aspektów jest nóż i ważne, żeby był ściśle ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych grup istnieje oczywiście popularne, że nie wymaga żadnych narzędzi.