Sprzet kuchenny teka opinie

Prowadząc restaurację kuchnia winna być zaopatrzona w ogromną zawartość profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy chociaż w licznej wadze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy jest elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W krótkich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku albo drewna, dzięki której można także przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej przyrządza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu przydatny jest sprzęt różnego sposobie, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Dodaje się także zwłaszcza w krótkich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest mocno wytrzymałym sprzętem o wielkiej klasy, która ustala się i prostą obsługą. Sprzęt ten zakłada się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której obniża się poszatkowana kapusta. Szczególnie ważną stroną są noże uczynione ze zwykli nierdzewnej, które mogą proponować przez duży odcinek czasu. Szatkownica zapewne istnieć urządzona na żądanie w drugie dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacji od potrzeb można też zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na rodzaj cięcia - mogą zatem być niskie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.